FacebookInstagramTwitterYoutubeLinkedIn

Sådan er erhvervsuddannelserne
bygget op

Uddannelsesforløbet

En typisk erhvervsuddannelse tager 4 år, men uddannelserne er forskellige og kan vare mellem 2 og 5 1/2 år. Der er også forskel på, hvordan praktik og skoleophold er fordelt på de enkelte uddannelser. Mange uddannelser giver mulighed for at vælge et kortere forløb.

I modellen kan du se en mere detaljeret oversigt over uddannelsesforløbet.

Faglært er fedt Uddannelsesforløb

Skoleophold

Praktisk undervisning

Når du tager en erhvervsuddannelse, vil størstedelen af din uddannelse foregå ude i en virksomhed. En mindre del af uddannelsen vil foregå på en erhvervsskole. På skolen bliver du undervist af faglærere, som sørger for, at du får al den viden og de færdigheder, som du skal bruge, når du er ude hos virksomheden. Derfor er al undervisning praktisk orienteret, og der er en tydelig sammenhæng mellem teori og arbejde.

På nogle uddannelser vil du kunne tage dine skoleophold her på Bornholm, og på andre uddannelser vil skoleopholdene foregå på andre erhvervsskoler i Danmark.

Skolehjem

Skal du tage en del af din erhvervsuddannelse ”ovre”?

Det er intet problem. Hvis der er mere end fem kvarters transport fra din nuværende bopæl til din skole, kan du søge om plads på et skolehjem.

Tryghed og socialt liv
Et skolehjem fungerer lidt som en efterskole – du møder en masse andre unge mennesker, som også er ved at tage en erhvervsuddannelse. De fleste skolehjem har mange forskellige fritidsaktiviteter, så der er rig mulighed for at få nye venner og være en del af et fællesskab. Samtidig er der voksne, som er klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for noget.

Alle dagens måltider serveres i skolenhjemmets kantine, så du skal ikke bekymre dig om at lave mad selv. Du vil oftest få et dobbeltværelse, hvor du kan have dine ting og trække dig tilbage, når du har lyst til det.

Hvad koster det?
Om det koster noget afhænger af din individuelle situation, og hvor langt du er i din uddannelse. For nogle vil det være helt gratis. For andre koster det under 600 kroner om ugen for kost, vask og logi.

Et skolehjem er lige præcis dét – et sted hvor du kan føle dig hjemme, mens du går i skole.

Jacob

Dét at kunne hjælpe nogen godt igennem uddannelsen og se dem få en god start på livet - det er en kæmpe gave

Jacob, faglærer på tømreruddannelsen

Læs mere