FacebookInstagramTwitterYoutubeLinkedIn

Om projektet

 

For få unge vælger en faglært uddannelse, og alt for mange forlader deres lærepladser i utide. Problemet med den stigende mangel på faglært arbejdskraft på Bornholm og i Danmark er stort, og det kan få vidtrækkende konsekvenser for vores samfund og erhvervsliv.

I 2020 satte Faglært er fedt sig for at gøre noget ved udfordringen med at udvikle og dokumentere nye metoder til at sikre fremtidens faglærte arbejdskraft. Målet har været at bidrage til at sikre fremtidens arbejdskraft på Bornholm og samtidig samle erfaringer, som kan inspirere i resten af Danmark.

Projektet er kendetegnet ved at tage udgangspunkt i det lokale erhvervslivs behov og muligheder. Tilgangen er valgt for at understøtte det lokale erhvervslivs behov optimalt og samtidig anvende virksomhederne som ambassadører – også for uddannelser, som ikke er repræsenteret på de lokale erhvervsskoler, men som er vigtige for det lokale erhvervsliv, og som kan være relevante for de lokale uddannelsessøgende.

Faglært er fedt har været aktivt fra 2020-2023. Projektet er evalueret i foråret 2023 og afsluttet i oktober 2023. Flere løsninger videreføres i regi af UU Bornholm – det gælder for lærepladsoversigten og virksomhedskataloget, som derfor også opdateres her på siden fremover.

Projektet har været drevet af Business Center Bornholm med støtte fra Bornholms Regionskommune, Tietgenfonden og Sparekassen Bornholms Fond. Det har samarbejdet med Resonans Nordic, Tænketanken DEA og Center for Regional- og Turismeforskning.

Har du spørgsmål til projektet, er du velkommen til at kontakte Business Center Bornholm.