FacebookInstagramTwitterYoutubeLinkedIn

Stor opbakning til bornholmsk praktikordning

Mere end 100 virksomheder er gået sammen om at skabe overblik over mulighederne for at få en faglært læreplads på Bornholm. Udbuddet viser en enorm mangfoldighed med lærepladser inden for 66 forskellige fag.

De fleste kender en murer, en social- og sundhedsassistent eller en VVS’er. Men vidste du, at Bornholm også har brug for lufthavnsoperatører, ernæringsassistenter og greenkeepere? Hvis man er interesseret i en faglært uddannelse, kan det være svært at få overblik over mulighederne – især hvis man gerne vil blive på Bornholm. Det har mere end 100 virksomheder nu bidraget til en løsning på.

På faglærterfedt.dk har de mange virksomheder samlet oplysninger om, hvor mange elever de har, hvor mange de planlægger at tage i år og inden for hvilke fag. Hjemmesiden giver dermed overblik over mulighederne inden for forskellige fagretningen, og den viser en enorm mangfoldighed. De 106 virksomheder har lærepladser inden for 66 fag.

- Det siger noget om, hvor utroligt mange muligheder man faktisk har inden for det faglærte område på Bornholm. Vi håber, at oversigten kan inspirere endnu flere til at finde den helt rigtige uddannelse – uanset om det er en af de alment kendte uddannelser eller en af de mere ukendte, som Bornholm også har brug for, siger Klaus Werner, der er konsulent på projektet Faglært er fedt, som står for oversigten.

Bornholmsk sammenhold skaber resultater

Faglært er fedt drives af Business Center Bornholm med støtte fra Bornholms Regionskommune, Nordea-fonden og Sparekassen Bornholms Fond. Målet er at få flere til at vælge en faglært uddannelse og sikre faglært arbejdskraft til Bornholm – også i fremtiden. Projektet startede i 2020 og løber til 2023.

- Allerede nu er det fantastisk at se den kæmpe opbakning fra de bornholmske virksomheder. Grundet corona-virussen har de jo været igennem et svært år med stor usikkerhed, men de har holdt fast ved at tage elever og lægge deres oplysninger frem, siger bestyrelsesformand i Business Center Bornholm Karen Bladt.

Som en lille ø uden nabokommuner har Bornholm naturlige udfordringer, når det handler om rekruttering af lærlinge. Det særlige bornholmske sammenhold skaber dog også potentialer. Allerede sidste år blev der således indgået flere uddannelsesaftaler end nogensinde før på Bornholm. 421 elever med bopæl på Bornholm fik elevplads i 2020.

- At vi kan slå rekorden midt i en stor global pandemi, siger virkelig noget om, hvor meget vi kan opnå, når vi tager fælles ansvar for at tage elever og kommunikere klart og realistisk om de mange muligheder, man faktisk har – også på en ø som Bornholm, siger Karen Bladt, der fortsætter:

- Derfor opfordrer vi også til, at endnu flere virksomheder melder sig til ordningen. Målet er at få alle bornholmske virksomheder med lærlinge med på rejsen.

Du finder oversigten på faglærterfedt.dk/læreplads.

Vil du høre mere eller tilmelde dig egen virksomhed kan du skrive til os via faglærterfedt.dk/kontakt.

Elev- og lærlingepladser

Se aktuelle elev- og lærlingepladser