FacebookInstagramTwitterYoutubeLinkedIn

"Man skal vælge noget, man brænder for"

Roee, lærling hos El og VVS Center

- Det er hårdt arbejde, og tonen på er anderledes, end jeg var vant til. Men jeg kan rigtigt godt lide det.

35-årige Roee er vild med arbejdet hos El og VVS Center, hvor han er lærling i forbindelse med sin uddannelse i VVS og Energi med speciale i ventilationsteknikker. Han har tidligere læst geografi på Roskilde Universitet og arbejdet på en række barer i København – senest som leder på en champagnebar på det kendte Hotel d'Angleterre. Arbejdet med VVS er noget helt andet, men det skræmmer ham ikke. Tværtimod.

- Her kommer man jo virkelig ud og fixer nogle seriøse problemer for folk. Det er fedt at komme ud og bruge sine hænder og sit hoved på den måde. Og bare fixe tingene. Samtidig er det spædende at arbejde med andre håndværkere med andre fag, så man lærer lidt af det hele, siger han.

Vejen til et liv på Bornholm

Roee begyndte på uddannelsen i oktober 2019. På det tidspunkt boede han med sin hustru og deres barn på Sjælland. Hustruen havde job i Albertslund, mens Roee arbejdede på champagnebaren i København.

Et par år forinden havde den lille familie boet på Bornholm, hvor Roee og hustruen drev et lille landbrug, og hvor de stadig ejede et lille hus. Og selvom de havde gode job på Sjælland, drømte de om at komme tilbage. Med et lille barn var der brug for en fast indtægt, og det er svært som geograf eller bartender på Bornholm. Men så tog Roee en beslutning:

- Hvis jeg skulle bo i Albertslund, så skulle jeg foretage mig noget, som kunne gøre, at vi senere kunne flytte tilbage til vores lille paradis på Bornholm. Så jeg startede på VVS-uddannelsen, siger han.

Da det senere samme år blev tid til at søge læreplads, gik turen til Bornholm igen. Det krævede en ihærdig indsats og en masse besøg hos øens VVS-firmaer, men til sidst fik han plads hos El og VVS Center. Og så kunne den lille familie flytte tilbage, hvor den for alvor følte sig hjemme.

Man skal være klar til at tage noget røg

Roee trives med sit nye fag. Det giver mening i hverdagen, kollegaernes faglighed fascinerer ham, og han kan lide den foretagsomhed, der ligger i faget. Man går ud og gør noget. Han har dog også en opfordring til andre i samme situation som ham:

- Man skal vælge noget, man brænder for. For det er hårdt arbejde, og det noget meget andet, end jeg kom fra. Der bliver talt anderledes, og man skal være klar til at tage noget røg. Især når man kommer, som ’sådan en akademiker’. Men hvis man er åben og klar at springe ud i tingene, så er det også fedt, slutter han.