FacebookInstagramTwitterYoutubeLinkedIn

"For mig åbner uddannelsen rigtig mange døre"

Mads, elev hos Bornholms Energi og Forsyning

- Jeg synes bare, man skal kaste sig ud i det. Man kan jo sagtens læse videre eller lave noget helt andet senere. Hvis man vil det, er det kun en fordel, at man har været ude og teste sig selv først.

For 22-årige Mads åbner kontoruddannelsen med speciale i administration masser af muligheder. Han ved endnu ikke, hvor uddannelsen skal føre ham hen på sigt. Det er imidlertid heller ikke afgørende. Uddannelsen kan nemlig bruges i et hav af sammenhænge:

- Da jeg blev færdig med STX, var jeg meget interesseret i, hvordan en virksomhed blev drevet inde fra. Jeg havde ikke en klar idé om, hvad jeg ville på sigt, men på kontoruddannelsen kunne jeg få nogle grundlæggende kompetencer inden for økonomi og administration. Og de er jo ganske nyttige. Også hvis man senere vil læse videre eller blive selvstændig. For mig åbner uddannelsen rigtig mange døre.

Møder virkeligheden hos Bornholms Energi og Forsyning

Efter en kort periode i skolepraktik fik Mads elevplads hos Bornholms Energi og Forsyning. Her får han mulighed for at teste sine evner i den virkelige verden. Og det motiverer ham:

- Det er rigtig befriende, at det ikke er så teoretisk, som det jo er på et gymnasium. Det giver en helt anden energi og selvtillid, når man kan bringe sin viden i spil og løse nogle opgaver i den virkelige verden, siger han.

Lærer også en masse om sig selv

På elevpladsen lærer Mads en masse om sit fag. Han lærer imidlertid mindst lige så meget om sig selv:

- Når man kommer ud fra gymnasiet, er der jo meget, man ikke ved om sig selv. Men rigtig meget af det lærer man, når man kommer ud på en arbejdsplads, siger han og fortsætter:

- Jeg er i hvert fald blevet meget klogere på, hvad jeg er god til, og hvad jeg får energi af at lave.

Og Mads er ikke i tvivl. Han har fundet en vej, som han er glad for. Han elsker miljøet på kontoret, og han får gode faglige udfordringer.

Da Mads allerede har en gymnasial uddannelse, kan han gennemføre sin kontoruddannelse på kun to år. Uden en gymnasial eksamen varer uddannelsen fire år.