FacebookInstagramTwitterYoutubeLinkedIn

Det fede er at lave noget andet
end at sidde på kontor

Tvillingerne Jonatan og August

Jonatan og August er 17 år og tvillinger. Sammen går de på grundforløb 2 på Campus Bornholm – de drømmer nemlig om at blive tømrere.  

- Vi synes, at det er fedt at bruge vores hænder. Med tømreruddannelsen kan man virkelig lave alle mulige ting – det er spændende. Og når vi en dag får vores egne huse, så er det jo fedt, at vi selv kan lave tingene, siger August.

Det bedste valg

Både Jonatan og August fortæller, at det med skolen ikke altid har været det fedeste. De er begge ordblinde, og de synes, at det tidligere har været lidt svært at gå i skole. Til gengæld er de superaktive. De spiller fodbold i Nexø og gik begge på idrætsefterskole, inden de begyndte på Campus Bornholm. Kombinationen af at være mindre glade for skolen og mere glade for at være aktive gjorde, at det for dem gav rigtig god mening at starte på en erhvervsuddannelse.   

- Før var det meganederen at gå i skole – nu er det bare sjovt, fortæller Jonatan.

Da August og Jonatan skulle vælge, hvilken retning de skulle gå i, blev de i starten påvirket af, hvad deres venner valgte. De fortæller, hvordan de fleste af deres venner valgte STX eller HHX, og at de næsten var de eneste, der valgte en erhvervsuddannelse. Det er de i dag rigtig glade for, at de gjorde.  

- Det har været supergodt. Det er det bedste valg, vi har taget. Vi fortryder på ingen måde, fortæller Jonatan.  

De understreger vigtigheden af, at man skal gøre, som man har lyst. De har begge været meget glade for, at de turde vælge det, som de synes var spændende, i stedet for bare at vælge det, som deres venner gjorde.

Man får nye venner og bruger sine hænder

En af de ting, som gør en erhvervsuddannelse anderledes end mange andre uddannelser, er, at man får mulighed for at lave en masse praktisk sammen med kammeraterne – i stedet for at sidde stille på sin stol hele dagen.

- Det at bruge sine hænder og så have det sjovt samtidig – det er virkelig fedt, siger August.   

Det sociale liv på skolen betyder meget for dem begge. Da de startede på grundforløbet, havde skolen arrangeret introdage, hvor der blandt andet var et gokart-arrangement, som rystede dem rigtig godt sammen med de andre elever. De fortæller, at det også er en motivation for at komme afsted i skole, at man skal op og være sammen med sine kammerater.  

- Vi har fået mange nye bekendtskaber på skolen, og det er rigtig dejligt, fortæller August.

De har lige været nede og snakke med en tømrervirksomhed om en læreplads til dem begge, og det krydser de meget fingre for falder på plads. De har nemlig store drømme på sigt.

- Vi drømmer virkelig om at åbne vores eget tømrefirma en dag, slutter Jonatan.