FacebookInstagramTwitterYoutubeLinkedIn

”Jeg er kommet i en superskøn klasse, hvor alle taler med alle”

Casper er under uddannelse som SOSU

- For mig giver en erhvervsuddannelse rigtig god mening, siger Casper.

Casper er 19 år, og er ved at uddanne sig til SOSU. Han er lige startet på sit hovedforløb på Campus Bornholm. Inden han startede der, gik han to år på HTX på Fyn. Da han fik muligheden for at flytte til Bornholm, gav det ham lejlighed til at mærke efter, hvad han egentlig gerne ville lave.   

- Jeg har altid interesseret mig vildt meget for mennesker, og så gav det mest mening for mig at lave et skift, fortæller han.

Derfor besluttede han sig for at give uddannelsen som SOSU et forsøg.

Et godt sammenhold i klassen

Inden Casper startede, var han lidt spændt på, hvordan det ville være at komme som tilflytter og ikke kende nogen. Men han fortæller, at det har været en positiv overraskelse at opleve det sociale liv på skolen.  

- Jeg er kommet i en superskøn klasse, hvor alle taler med alle, fortæller han.

Casper havde en idé om, at der nok ville være meget få mænd på uddannelsen og heller ikke så mange unge, men også her blev han overrasket over, at en tredjedel var mænd, og at der også var flere unge, som ham selv. Selvom klassen er en blanding af alle mulige forskellige mennesker, så synes Casper, at der er et rigtig godt sammenhold.  

- Alle har den tilgang, at vi lytter til hinanden, og at vi kan lære af hinanden og få udvidet vores perspektiv, siger han.

En masse tid ude på arbejdsmarkedet

Noget af det som Casper er særligt glad for ved sit valg af en erhvervsuddannelse, er at man er mest ude og arbejde. Man bliver uddannet og får undervisning i det, som man skal bruge, når man skal ud i marken. Så det du lærer er specificeret til dit fag, hvilket gør det let at se sammenhængen mellem teori og arbejde.   

- Jeg synes, at det er vildt fedt, at du kommer ud på arbejdsmarkedet, mens du uddanner dig, fortæller han.  

Casper glæder sig meget til at komme ud og prøve de ting, han har lært på skolen, i praksis. Det motiverer ham, at det arbejde, som han skal udføre, gør en forskel for et andet menneske.

- Jeg glæder mig til at give noget tilbage til de generationer, der har været med til at opbygge det velfærdssamfund, som jeg selv nyder godt af i dag, slutter han.