FacebookInstagramTwitterYoutubeLinkedIn

Virksomhedsbesøg gør fagene konkrete

UU-vejledere, lærere og forældre kan fortælle nok så meget om de faglærte fag. Alligevel er der intet som at opleve arbejdspladserne selv. Derfor opbygger Faglært er fedt et katalog over virksomheder, hvor grundskoleelever, kan komme på virksomhedsbesøg. Skal din virksomhed være med?

En smed arbejder med jern, men arbejder man på en fabrik eller i et lille værksted? Og hvordan er stemningen på sådan en arbejdsplads? Det kan være abstrakt at forholde sig til sine muligheder efter 9. eller 10. klasse. Derfor arrangerer Faglært er fedt nu virksomhedsbesøg på øens arbejdspladser.

- De unge er nysgerrige, men det kan være svært at forholde sig til beskrivelser af de forskellige fag. Det er noget helt andet, når de kommer ud og mærker arbejdspladserne i virkeligheden, fortæller Klaus Werner fra Faglært er fedt.

 Samme oplevelse har Merethe Sejer, der er værkfører hos KH Maskinfabrik i Rønne. De seneste måneder har hun vist flere klasser rundt på fabrikken.

- Det har været rigtig gode oplevelser. De er utroligt gode til at spørge ind, og man mærker, at de bliver klogere. De fleste vidste, at smede arbejder med jern, men de vidste ikke, hvor forskelligt arbejdet kan være. Ingen havde tænkt på, at vi også laver kunstværket i rundkørslen, trapper, gelændre osv., siger hun og fortsætter:

 - Jeg kan mærke, det giver stof til eftertanke. Det er ikke fordi, alle skal være smede, men nu ved de, hvad det er. På den måde kan de træffe det rigtige valg – både om uddannelsesretning og om, hvor de vil søge praktik, hvis de fx vil i gang med smedeuddannelsen.
 

Virksomhedsbesøg - Faglært er Fedt
 

Opbygger nyt katalog

Virksomhedsbesøgene kan være for hele klasser eller grupper af elever, der interesserer sig for et bestemt fag. Inden besøget får eleverne et oplæg fra Klaus Werner fra Faglært er fedt. Han fortæller om de faglærte uddannelser generelt og forbereder eleverne på besøget i virksomheden.

Faglært er fedt ønsker nu at opbygge et katalog over virksomheder, der har lyst til at få besøg. Kataloget deler vi med øens lærere, så deres elever kan besøge de virksomheder, de er mest nysgerrige på.

Ved at tilmelde jer kataloget hjælper I de unge med at træffe de rigtige valg for deres fremtid. I bidrager samtidig til at skabe et bæredygtigt arbejdsmarked på Bornholm, og I får bedre mulighed for at rekruttere de helt rigtige lærlinge.

- Jeg har brugt 1,5 time på hvert besøg. Det er jo godt givet ud, hvis det hjælper os med at få de rigtige lærlinge og medarbejdere i fremtiden, siger Merethe Sejer.

Skal din virksomhed med i kataloget?

Kontakt Klaus Werner på kw@bornholm.biz. Skriv gerne lidt om, hvem der kan vise rundt på, og hvilke fagretninger, I kan fortælle om.