FacebookInstagramTwitterYoutubeLinkedIn

Unge hjælpes godt ’over’

Flere hundrede bornholmske unge må hvert år rejse ’over’, når de skal på skoleophold på deres erhvervsuddannelse. Det kan virke overvældende, men nu er der ekstra hjælp at hente.

Som bornholmer har man utroligt gode muligheder for at tage en faglært uddannelse. Også hvis man vil blive boende på Bornholm. I januar 2022 havde 158 bornholmske virksomheder ca. 600 elever og lærlinge inden for 59 fag. Det betyder, at der er noget for enhver – næsten uanset, hvad man interesserer sig for.

Mange erhvervsuddannelser udbydes på Campus i Rønne. Når man går i gang med en erhvervsuddannelse på Bornholm, er det dog muligt, at man skal ’over’ på den anden side af vandet i forbindelse med nogle af sine skoleophold. Det kan virke overvældende, men sådan behøver det være. For langt de fleste er skoleopholdene både sjove, lærerige og trygge. Derfor skal en ny brochure fra Faglært er fedt hjælpe de unge.

- Flere hundrede unge bornholmere tager ’over’ hvert år. Dem vil vi gerne hjælpe endnu bedre på vej, fortæller projektleder i Faglært er fedt Klaus Werner og fortsætter:

- Vi ved også, at nogle udskyder eller fravælger den uddannelse, de helst vil have, fordi de er utrygge. Måske kan brochuren få flere til at følge deres drømme, samtidig med at de stadig er trygge og får et godt ophold.

Forfølg din drøm
I brochuren kan du blandt andet møde Kathrine Holm Nilsson. Som HR Manager hos JENSEN Denmark har hun sendt mange af virksomhedens elever ’over’ på skoleophold. For Kathrine er det vigtigt, at de unge vælger uddannelse efter interesse. Det giver nemlig de bedste og mest motiverede elever.

- Det er fjollet, hvis man fravælger en uddannelse eller en læreplads, fordi man skal ’over’ i forbindelse med uddannelsen. Der bliver jo taget godt hånd om en på den anden side, og så giver det noget erfaring at skulle være lidt hjemmefra. Derudover er man så heldig, at man jo får et solidt netværk med mennesker inden for faget, som bor spredt rundt omkring i landet, siger hun i brochuren.

I brochuren møder man også fire elever, der har været ’ovre’, samt en skolehjemsleder, som sørger for sjove og trygge skoleophold.